lørdag den 20. juli 2013

Den genfødte terrasse

 
Der er et sted, hvor sommeren kan nydes lidt tidligere end andre steder. Et sted, hvor man kan krybe sammen med et tæppe en småkold aften eller sidde i læ, når regnen vælter ned: På terrassen.


 
Vores terrasse er ingenlunde ny, men det føles alligevel sådan, for i år tog vi os sammen og sørgede for, at den virkelig kom til sin ret. Væk er alt ophobet ragelse: værktøj, legetøj, grill, græsslåmaskiner etc. Men det vigtigste er, at tagrenderne er skiftet, således at regnen ikke står ind på terrassen ved skybrud som tidligere, og tagpladerne er skiftet med det resultat, at terrassen nu er fyldt med lys og varme. 

 
Nu er det blevet et sted, hvor vi virkelig har lyst til at være, og der er blomster og planter overalt!
 

 
Der er også plads til skæve loppefund, såsom denne kæmpe lygte fundet på et lokalt loppemarked til 30 kroner.

 
 
Terrassen er fyldt med klatreplanter, som bliver ført op ved bjælkerne. Her er det lilla Klokkeranke. 

 
Og her er det Passionsblomst, der klatrer derud af. Den har præsteret at vokse 35 centimeter på én dag her i juli måned! Det er da livskraft, der vil noget!

 
 
Jeg har dog givet mig selv et stort stykke arbejde, idet der er så meget, der er plantet i potter, krukker og kar. Vandingsopgaven havde nok været overskuelig i en normal dansk sommer, men denne juli måned har ikke bragt en eneste dråbe regn. At vande alt i haven, der ikke klarer sig selv, tager ca. 1 time. 

 
På terrassen har jeg også to store planteborde, som Jes har lavet til mig. Her har jeg alle mine planter, der afventninger efterårsudplantning, selvsåede små skatte og andet. Her benytter jeg skobakker for at gøre vandningen nemmere.

 
Jes spørger hele tiden, jamen hvor skal alle de planter være henne, når de skal plantes ud?! Og måske er det ikke helt nødvendigt med ca. 50 Digitalis af forskellig udformning og art, men mon ikke det går!  


 
Mina Lobata er en ny klatreblomst hos os i år, og den har både spændende blomster og flotte blade.


 
Forretningerne sælger ud af haveting i øjeblikket, og jeg elsker en god handel.
Denne flotte terracottakrukke fik jeg for 35 kroner i Jem&Fix.
Men har du brug for den, spørger Jes?
Øhhh...


Denne plante fik jeg af Jes til Mors Dag forrige år, og efter omplantning efter omplantning er den blevet kæmpestor. Den skal ind i stuen over vinteren, men den holder sig pæn.

 
Og her er det Imopoea Alba - Måneblomst, der klatrer afsted. Dens kraftigt duftende, store, hvide blomster slår ud om aftenen og lever kun den ene aften for derefter at dø.
Talk about being a Drama Queen!

 
Flere små 'børn' - lupinplanterne er fra frø, jeg samlede i Solhytten sidste sommer.

 
Det er en veritabel plantebørnehave.Der vokser to slags lilla Clematis på terrassen. En storblomstret art, der blomstrer tidligt, og en klokkeblomstrende der kommer sent. De skæres ned til jordniveau hvert forår, får lidt benmel og vupti!


 
Clematisen har selvsået sig hist og pist, og hvor det er muligt, lader jeg den blive og fører den afsted som her. Derfor er mange af vinduerne omkranset af Clematisblomster, hvilket er intet mindre end vidunderligt at kigge ud på.  

 
 
Orange Begonia

 
Orange Pelargonia


Jeg har sået et væld af forskellige Coleus - Paletblad, og jeg er dybt fascineret af de forskellige farvekombinationer, de intense farver og specielle bladformer.
De har det bedst, når de ikke står i direkte sol, for så falmer farverne.

 
Coleus sammenplantet med Passionsblomst 
Det var alt fra den dejlige terrasse denne gang.
 
Solen skinner, alting dufter og ferien er stadig i fuld gang.
Manden render rundt i bar overkrop og ligner Adonis.
Ungerne slapper af.
Lykke?
Ja. 

2 kommentarer:

  1. Hvor må det være skønt med så stor en overdækket terrasse :-)
    Med alle de planter du har der, er jeg helt klar over, at der dagligt er en stor opgave med at vande, når temperaturerne er så høje som nu.

    SvarSlet
  2. Jag är en de lyckliga som har fått se denna enorma trädgårdsglädje in natura! Vackrare trädgårdar än Casá Gjedtsteds får man leta efter! Min man sa att "det verkar som om de får en torr pinne att grönska!". Jag instämmer till fullo!

    SvarSlet