mandag den 12. august 2013

Årets første seriøse chilihøst

 
For et halvt år siden sad vi og nørklede i køkkenet med jiffypotter, frø og pincetter. Efter kærlig opvækst under alskens plantelamper indkøbt af Jes samt ompotning efter ompotning, begynder vi nu at høste (chili)frugterne af vores indsats.

 
I dag blev det til 600 gram blandet chili og planterne fuldkommen bugner med umodne frugter, så det ser ud til at blive en pragtsæson. Der skal syltes chili, fryses chili, tørres chili, bortskænkes chili, tages frø af chili, laves chilimarmelade etc.etc.

 
I dag fik vi endelig fyldt regnvandstønderne igen!
Her er en taknemlig regnvåd Rudbeckia hirta.

 
Den hvide Agapanthus er vendt tilbage og danner et smukt par med Echinacea White Swan og hvid Scabiose.


Jeg prøvede at frøformere Agapanthus uden held i år, og må derfor nøjes med at glæde mig over, at jeg har et efterhånden veletableret eksemplar i haven. 


Skønhedsøje fra Solhytten


På terrassen er passionsblomsten ved at åbne sine blomster. Der er vel ca. 15 meter ranker i alt, så den vil i den grad skabe glæde. Planten blev købt i Kvickly for en flad tyver i foråret.

2 kommentarer:

  1. Jag har också en passionsblomma - i mitt fönster i brist på trädgård. Men den bara kringlar sig runt, runt och jag får inte en enda blomma... Men nu vet jag iallafall hur vackra blommorna skulle kunnat vara om den hade blommat! Och stort grattis till er fantastiska chiliskörd i år! Kramis Mamma Ewa

    SvarSlet