onsdag den 20. juni 2012

Hvide ribs, boysenbær og årets første agurkHvor jeg elsker stauder, er min mand mere til kompostering, bær, frugttræer og haveeksperimenter.
Gennem flere år har han haft et jordbærbed i haven, men det har nu aldrig været den helt store success, hvis man måler denne i antal høstede bær.
Og da vi i vores nyligt anskaffede kolonihave 'Solhytten' har bed der bugner af de dejligste jordbær, så var det som om, at jordbærbedet i den hjemlige have var spild af både plads og tid.
Efter et besøg på den lokale planteskole, gik min mand i gang med at grave jordbærplanter op, og gøre beddet klar til nye indbyggere.
De hjemløse jordbærplanter blev smidt op i nogle kar og krukker på en laissez-faire-Camilla-Plumsk-måde, så de kan skabe glæde ved at levere nogle bær her til sommer.Hjemløse jordbær og vildfaren isop


Nu venter vi blot på, at vi kan lave hvid ribsgélé og boysenbærsyltetøj. Det bliver nok ikke i år, men jo længere man er haveejer, jo længere horisont kan man kapere...Årets første agurk blev delt i fire himmerigsmundfulde, så både mand og børn og undertegnede kunne få den første grønne bid af sommeren. Måske bliver det også den sidste hjemmedyrkede agurk, for jeg har mildest talt ikke været heldigt med mine agurkeplanter i år. Men, lad os nu se! 

2 kommentarer:

  1. ak...ja... der er altid forandringer i haven, og en hvid ribs står også på min ønskeseddel :)

    SvarSlet
  2. Ja, forandringer.... det tør siges.. Jeg kan knap nok gå en aftenrunde i haven, før jeg begynder at lave om på noget :-)

    SvarSlet