mandag den 18. juni 2012

Den forgængelige skønhed...

Min mand synes godt nok, at de nærmer sig ukrudt, for overalt i haven dukker de selvsåede valmuer op, men personligt synes jeg, at der er få ting, der er smukkere.

At valmuerne derudover er så forgængelige - der skal blot et hård vind eller et regnskyl til at få de smukke kronblade til at falde til jorden - øger vel sagtens blot nydelsen. De er smukke og betagende i ganske kort tid.

De seneste to år har jeg plantet en hel del staudevalmuer i haven, og de kommer virkelig til deres ret i år. Det eneste jeg ville ønske, at jeg havde havde tænkt på ved placeringen af planterne, er hvor grimme bladene bliver efter afblomstring, for det er ikke et kønt syn. Frøkapslerne er et kunstværk i sig selv, og må gerne stå og pynte i beddet, men ak, de blade er en skændsel og skal gemmes langt væk!

I år skal jeg huske at afmærke favoritterne og så staudevalmuer før kulden kommer, da frøene skal kuldestratificeres for at spire.

For valmuer kan jeg ikke få nok af! Her er de forgængelige skønheder lige nu....


2 kommentarer:

 1. wow... de er sku' flotte...
  jeg er begyndt med at lade akelejer og valmuer kommer der hvor det passer dem i haven, dog på nær i græsplænen - på det punkt lader jeg naturen komme til sin ret :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim,

   Det er den eneste måde at gøre det på: Ikke strikt og pertentligt, men at lade naturen være med til at bestemme (undtagen på græsplænen :-)

   Slet