søndag den 24. juni 2012

Verdens mindste gigant og den ukendte elskede


'Mongolian Giant' - det lyder flot og især stort.
Og skulle man tro på frøposen, så skulle denne solsikke da også blive op til 4 meter høj. Meeeen, den lille ven her, har storhedsvanvid og lader sin første blomst folde ud ved 50 cm højde. Vi håber, at han vokser så det knager efter dagens rigelige regnvejr.

 


 


En anden, der er tidligt ude, er chilien 'Big Bomb', som er en større version af 'Satans Kiss', som vi
høstede i rigelige mængder sidste år. Nu mangler vi blot solen, der kan få frugterne til at rødme.


Min yndlingsridderspore er så blå i skumringen, at det nærmest nærmer sig magi. Bagi kan man skimte én af forårets mest lyse og succesfylde idéer - et 'tårn' af humle. Hvis humlen får kopper, må jeg se, om jeg kan overtale manden til at begynde at brygge øl igen. Han laver en hvedeøl, der kan få selv dydige engle at blive drikfældige.


Sidste år købte jeg nogle små bunddækkende stauder, og i disse potter havde denne staude vist et lille skud. Den har i hvert fald fuldstændig forskudt den oprindelige staude og er blevet så omfangsrig og flot, at det halve kunne være nok. Bladene er 'fede' i det og lidt 'gummiagtige'. Den er helt vidunderlig, men jeg aner ikke, hvilken staude, det er? Derfor håber jeg, at der er nogen, der kan hjælpe med lidt staudeekspertise?


4 kommentarer:

 1. Herligt at du har så store frugter på din chili. Jeg bliver lidt nysgerrig for at høre, om du har sået chilien i år eller det er en overvintret plante. Mine de første chilli'er er nemlig først nu begyndt at blomstre, så ...

  Kan desværre ikke hjælpe dig med navnet på "tilflytter-stauden", men synes den er skøn ligesom den blå ridderspore :-)

  SvarSlet
 2. Din ukendte plante er helt sikkert en Linaria / Torskemund - den vokser kraftigt til og smider gigantisk mange frø til selvsøning over hele bedet. Jeg har den i hvid og fik en lille lilla blogplante sidste år - så jeg går og venter på dens blosmstring.

  SvarSlet
 3. Jeg kom bare lige forbi.
  Jeg kan ikke hjælpe.
  Gode billeder af dine smukke blomster.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 4. Kære Susanne: Jeg har både planter, der er overvintret, og planter, der er sået i år. 'Big Bomb' er sået i februar i år. Jeg laver et længere blogindlæg om mine chilier i morgen :-)

  Kære Berit: Hvor er det bare SKØNT, at du kunne sætte navn på den skønne staude. Tusind tak! Nu har jeg nemlig også fundet ud af, at den kan fås i andre farver. Herligt. Så skal der snoldes. Jeg har to stauder mere, som skal identificeres, mon ikke din ekspertise kan komme til gode der ligeså :-)

  Kære Landbohaven:

  Tak for de søde ord. Du er altid velkommen forbi :-)

  SvarSlet