søndag den 24. juli 2011

Feel the heat?!

Noget der kan trøste mig her midt i den kølige sommerregn, er alle de fantastiske chiliplanter, der vokser så det knager i drivhuset og på terrassen.

Det var min kære mand, der oprindelig startede med at plante chiliplanter for et par år siden, og da de fleste chilifrø har en grobarhed på 80-90%, er det en ret taknemlig opgave at så frøene... MEN, det kræver at man starter tidligt nok (januar-februar) samt at man giver de små planter ekstra lys i de mørke måneder. Og så skal man have mod på at omplante, omplante og omplante! For det duer IKKE at sætte en lille chiliplante i en stor krukke med det samme, for de vil jo have det trangt for at få fine rødder. I foråret begik vi den 'dumhed' at så en del frø af hver art, og da jeg ikke kan lide at lade små planter dø og gå til spilde, har vi nu op imod hundrede store chiliplanter af ca. 15-20 forskellige sorter.Vores drivhus på ca. 10 m2 kan langt fra rumme alle chilierne, eftersom der jo stadig skal være plads til tomater og spændende agurkesorter som hvid agurk, Mandurian round och sushiagurk. Derfor har chilierne haft deres indtog på friland, nærmest samtlige borde, bænke og bøtter rundt omkring i haven samt på to ny-snedkerede planteborde på terassen. Thank God for good husbands!

Her ses én af de sorter, jeg glæder mig mest til: Royal Black, der får kulsorte uhyggeligt stærke chilifrugter. Imens at man venter på frugterne kan man nyde de flotte mørkegrønne blade og lila blomster. Visse chilifrø har vi købt hos Bjarne Højlund, som har en utroligt velassorteret webshop, men den bedste leverandør er min kære mor, der får sjældne og spændende chili-, tomat- og agurkefrø tilsendt fra USA.

1 kommentar:

  1. Underbart fint via bilder och seriös information om våra heta chili
    vänner! Hoppas ni får mängder av besökare!!!!

    SvarSlet