torsdag den 11. august 2011

Pink bønner, tomatmarmelade og verdens bedste boller


Skrigende pink pralbønner af arten 'Wisley Magic' smager fantastisk godt både med og uden naturens indpakning. Det er det tredje år, de står i haven, og hvert år gemmer jeg nogle af de pink bønner til næste sæson. Jeg elsker, når man er selvforsynende! Klatreplanten er flot hele sommeren og kan blive meget omfangsrig. At den får smukke røde blomster, trækker ikke ligefrem ned. 


Selve bønnen bliver ekstremt lang - faktisk er disse ca. 35 cm lange!


I foråret fik jeg nogle frø fra Valske bønner af en kær kollega, der deler min havepassion, og de er blevet rigtigt gode. Næste år skal jeg dog sørge for, at de ikke skal kæmpe om pladsen med solsikker og andet. 


Selv samme kollega kom forleden med et tip om tomatmarmelade på sin Facebookgruppe HANG TIL HAVER - opskriften findes HER, og når jeg først havde vænnet mig til marmeladen faktisk smagte af noget andet end marmelade typisk gør, var jeg godt tilfreds.


Men dagens største success stod min dejlige snart 9-årige søn for. Han satte sig for, at for første gang i sit liv, at bage boller helt fra bunden - 100% på egen hånd. Jeg måtte knap nok vise mig i køkkenet, for han ville gøre ALT selv. Og det blev uden tvivl VERDENS BEDSTE BOLLER!!!


Han sørgede også for at dække bord til rigtig familiehygge. Han er bare den bedste!

1 kommentar:

  1. Mmmmnnnn... tomatmarmelade! Det må jeg prøve at lave en dag, spændende.
    Skøn knægt, :)

    SvarSlet