onsdag den 3. august 2011

Behårede gæster og hvide agurker

Jeg sætter stor pris på blomsterkarse (alias tallerkensmækkere) - især hvis det drejer sig om andre slags end de traditionelle gule og orange. Thompson&Morgan er leveringsdygtige i mange spændende sorter. Det er skønt at smide et frø i jorden og med al sikkerhed vide, at det vil komme igen som en frodig, smuk plante med hundredevis af blomster. Men der kommer et tidspunkt på sommeren (lige NU), hvor jeg ikke gider dem mere. Bladene begynder at gulne og lådne, lidet charmerende larver æder løs af bladene og formerer sig med lynets hast.
Så skal de væk! Behårede mænd kan jeg leve med, men glubske, behårede larver, gider jeg ikke at bruge tid på :-)

Men så skaber planterne atter glæde, nu som masser af frisk, grønt plantemateriale til én af de mange kompostbeholdere.


Nasturtium 'Cobra'


Nasturtium 'Tip Top Apricot'

I drivhuset vokser agurkerne så det knager, og jeg glæder mig til at sylte løs! Også her er sorterne ikke de helt almindelige, da jeg i foråret har fået spændende frø fra USA af min dejlige mor.


White Wonder er en agurkernes albino - en helt hvid agurk, både udenpå og indeni. Den vil være sjov i salater og syltet.


Den næste agurk er en 'sushi agurk', den er meget aflang, tynd og kan blive meget krinkelkroget. Ydersiden er ekstremt nopret og ru. Når den er moden og bliver skåret i skiver, ligner skiverne blomster i omridset - det er noget at glæde sig til!

Min skønne datter på snart 7 år såede gulerødder med farmand i foråret, og selv om de ikke helt fik tyndet særligt grundigt ud, hvilket er resulteret i små bette gulerødder, så vækker de knap så store gulerødder nu STOR glæde.

 
Og så er der jo selve grunden til at man overhovedet HAR et drivhus: TOMATERNE!
Ååååh, er der noget mere fantastisk end at plukke en duftende, solmoden, saftig tomat af egen høst?
Min mand og jeg håber inderligt på, at vi får tomaterne i et så stort omfang, at vi slet ikke kan nå at spise dem, for vi fulgte ivrigt med i Camilla Plums programserie i foråret: 'Mad der holder', hvor hun blandt andet henkogte tomater og chilier i stor stil.
Der er ingen tvivl om, at vi vil få chilifrugter i overflod, og det ser lovende ud med tomater. Herligt!I denne den første arbejdsuge efter ferien, har vejret været enestående sensommervejr. August er uden tvivl én af de skønneste måneder på året, og var jeg ikke stavnsbundet til juli som sommerferiemåned grundet skolebørn og institutioner med sommerlukning, så holdt jeg med glæde ferie i august.
Nu må jeg nøjes med at glæde mig på vegne af dem der gør!


 

2 kommentarer:

  1. Du har mange skønne ting i drivhuset. Vores er revet ned i år, og jeg får først et igen næste år. Tænderne løber helt i vand ved synet af dine lækre tomater.

    SvarSlet
  2. Ja, der er INTET som at sætte tænderne i en lun friskplukker drivhustomat, vel?

    SvarSlet