lørdag den 27. august 2011

Chili status ultimo august

Det er jo ikke fordi at antallet af soltimer har slået nogle rekorder i denne sommer, og måske netop derfor, kæmper de skønne chilier for at nå at blive modne i år. Men det går da bestemt fremad!
Og nu satser vi jo på at få en Indian Summer - en september måned udelukkende med 20 grader og sol!

'Bulgarian Carrot' er virkelig flot i farven, men hold da helt fast hvor er den stærk! Den er kun for folk med seriøst meget hår på brystet.


Her er det 'Mustard Habanero' med stærkt orange små frugter. Den bærer utroligt mange frugter, og dette er faktiskt den eneste af alle vores chiliplanter, der er købt (men til 10 kroner kan man ikke lade være).'Red Mushroom' har vi ikke prøvesmagt endnu, men den skulle efter sigende også være en stærk bandit. Rent æstetisk er den i hvert fald helt oppe i den høje ende af skalaen.

'Satan's Kiss' har helt tætte opretstående buketter af røde stærke chilier. De ser muligvis yndige ud, men også her drejer det sig om en voldsomt stærk chili (hvilket navnet jo indikerer på bedste vis :-)
Her har vi 'Datil Yellow', der ikke er helt yellow endnu. Det er den chili, min mand har været mest spændt på i år, så jeg krydser fingre for, at den når at modne. 


'Aji Lemon' er uden tvivl årets højdespringer, for samtlige planter er mellem 1-1½ meter høje. Også denne chili er rigtigt stærk. Næste år tror jeg, at vi skal have lidt flere mellemstærke chilier, så som 'Espanola' på banen.En sjælden chili, som var vanskelig at så fra frø, er 'White Habanero', og vi endte da også kun at få blot to planter ud af adskillige såede frø. Og nu er frugterne her - nu skal de blot bevæge sig fra gule til hvide...

 

3 kommentarer:

 1. Lækkert med så mange forskellige chili :-)
  Tørrer I dem? For ellers kan I da ikke nå at få dem alle spist?

  SvarSlet
 2. Hej Susanne. Vi har ikke haft det store helt med at tørre chilier endnu (men vi lærer det nok). Vi vil sylte en del af chilierne, og så laver vi læssevis af chiligélé - på basis af æblesaft. Nogle chilier kan også fryses, så der er ingen tvivl om, at intet får lov til at gå til spilde :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også drivhuset fyldt. Går og overvejer, hvordan de skal anvendes. Jeg vil anbefale at konsultere Camilla Plums bøger, hjemmeside og så at se nogle af hendes dejlige videoer om chillier. Hun ved bare så meget om dem.

  SvarSlet