fredag den 26. august 2011

Sensommerguf en fredag aften...


Én af de nye solhatte i haven i år er 'Hot Summer', og den har ladet vente på sig, eftersom det var nogle ynkelige små planter, jeg plantede ud i juni. Men nu er de første fine kronblade ved at folde sig ud, og jeg venter spændt! Det er meningen, at den skal helt over i de røde nuancer, men lige nu er den mest orange.


En anden ny og yndig beboer i haven er høstanemonen 'Whirlwind'. Den har fået små yndige blomster, men det er tydeligt, at den første sommer skal kræfterne bruges på rødderne og ikke hvad der måtte være over jorden.Jeg har et stort, lidt 'vildt' bed, hvor høstanemonerne har fået lov til at udkonkurrere andre, lidt mindre bombastiske planter. Og det er helt ok med mig, for de er som smukkest, når jeg har mest brug for det: Når sommeren går på hæld, og jeg skal acceptere, at også denne sommer får en ende.I denne periode er det også skønt at tage store, flotte georginer ind i huset (og nyde dem udenfor). Denne sort har blomster, der er ca. 20 centimeter i diameter, så i en lille vase er det nok med en enkelt blomst!


Det ser umiddelbart ud til, at jeg vil kunne nyde solsikker i haven helt ind i efteråret. Jeg har forspiret de forskellige sorter og plantet dem ud på forskellige tidspunkter, så de blomstrer løbende.Her er det sorten 'Italian White', der nok er det tætteste man kan komme på en hvid solsikke. Den har små fine blomster og er rigtigt yndig.Her er det solsikken 'Velvet Queen', som viser sig fra to sider: Den lidt mere orange...... og den lidt mere brunrødlige. Samme blomst men to forskellige nuancer? De har meget forskellig placering i haven - mon det kan komme an på det?Og så byder jeg god fredag aften med en skøn duftpelargonie. Hvor er det herligt, at strejfe disse skønheder og mødes af al den forskellige velduft! Jeg ville ønske, at jeg havde uendelig plads og uendelige midler, for så ville jeg have alle slags duftpelargonier, der kan opdrives!


 

 
 

4 kommentarer:

 1. Hvor er dine solsikker dejlige :-)
  Jeg forspirede også solsikker, men fik dem udplantet for sent, så jeg er spændt på, om de i det hele taget når at komme i blomst.

  Og Hot Sommer er da for skøn - har du også sået den?

  SvarSlet
 2. Sikke skønne solsikker du har :-)
  Dem skal jeg altså huske at have lidt flere af til næste år.
  Sammen med alt det andet på den lange, lange ønskeliste. Men det er jo dejligt at have noget at glæde sig til :-)
  Jeg elsker også at tjatte til min duftpelargonie. Jeg har nu kun én :-)

  SvarSlet
 3. Hot summer er rigtig smuk. Skønne solsikker. Mine solsikker har været med lidt blandet resultat i år.

  SvarSlet
 4. Jeg har indtil videre slet ikke haft held med at så solhatte, så dem køber jeg :-)

  Men solsikkerne er rigtigt populære som aftenmåltid for de helt små agersnegle - det er bare træls!

  SvarSlet