onsdag den 27. juli 2011

Solbær og spiritus i mængder

Nu burde hver dag jo være som i dag: Solskin fra en blå himmel krydret med en blid brise. Havevejr af den bedste slags! Jeg benyttede dagen til at plukke de sidste solbær, og de var store, kulsorte og sprængfyldt af velsmag.



Det blev til solbærsyltetøj med Grand Marnier, solbærgélé, koncentreret solbærsaft (som er fantastisk i en Gin&Tonic) og så står de sidste solbær og trækker med en flaske rom. Herligt!



Ligeså meget som jeg elsker stauder og skønne sommerblomster, ligeså meget elsker jeg nyttehaven og alt det, den kan give. En meget stor del af haven er krydderurtehave, hvor der er plads til både gængse krydderurter som timian, oregano og citronmelisse samt traditionelle danske klosterurter så som hyperikum, lægestokrose og baldrian, men også lidt mere aparte krydderurter som ambra med Coca-Cola duft, Amerikansk lakrids og Moses brændende busk.
Jeg laver hvert år tinkturer (udtræk af urter i spiritus), og er man som mig interesseret, kan bogen URT af Rikke Gørlich kun varmt anbefales. Her får du både baggrunden og fremgangsmåden.



Solbær, Hyben, Echinacea, Hyperikum, Røllikke, Timian og Citronmelissetinktur.
De fine etiketter kan du lave HER.


Min mand mener, at den mængde spiritus kunne være brugt på bedre vis :-)


 Her står årets Hyperikum- og Echinaceatinkturer og trækker.

2 kommentarer:

  1. Jeg er ikke født med et "sylte-gen" - men man ved jo aldrig om jeg en dag kommer i gang med den sport!!
    Men tippet til etiket-siden kunne jeg bruge - til frøposeetiketter - tak for det :o)
    hilsen Berit

    SvarSlet
  2. Tak for dine søde kommentarer, og det var en god idé at bruge etiketterne til frøposer!

    Jessica

    SvarSlet